Opći uvjeti poslovanja

MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija – Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija postoje radi zaštite gosta (fizička ili pravna osoba), koji izvrši rezervaciju za korištenje smještajnih kapaciteta prezentiranih na web stranici agencije, u tiskanim brošurama ili osobno u uredu MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija Korištenjem ovih web stranica, odnosno bilo koje usluge iz ponude MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija, prihvaćate ovdje navedena pravila i opće uvjete poslovanja. Prilikom izvršene rezervacije gost potvrđuje da je upoznat s ovim Općim uvjetima poslovanja, te da ih u cijelosti prihvaća. Na taj način sve što je navedeno u ovim Općim uvjetima postaje pravna obveza kako za gosta, tako i za MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Vaša privatnost i komunikacija sa MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija uživa potpunu zaštitu.

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da će Vaši podaci biti korišteni kako bi Vas povremeno izvijestili o relevantnim promjenama i ponudama. Ukoliko ne želite primati nikakve obavijesti o promjenama,pogodnostima i specijalnim ponudama, molili bi Vas da nas o tome obavijestite.

Jamčimo da se Vaši osobni podaci koriste samo za komunikaciju između Vas i MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija. te da neće biti dostupne trećim osobama niti korištene za bilo koju svrhu osim ugovorene. Zadržavamo pravo objave recenzija smještaja, na izričit zahtjev Gosta MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija će objavljenu recenziju odmah povući sa naše web stranice.

LINKOVI NA STRANICE TREĆIH
Ove Internet stranice sadržavaju i linkove na Internet stranice koje su pod nadzorom drugih fizičkih ili pravnih osoba. Ti linkovi su dostupni samo kao preporuka, odnosno potencijalni izvor dodatnih i opširnijih informacija. Budući da MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija nema nikakav utjecaj na njihovu uređivačku politiku, ovim ugovorom se oslobađa bilo kakve odgovornosti za njihov sadržaj, te istinitost i točnost informacija koje se na njima nalaze.

SADRŽAJ PONUDE, KATEGORIZACIJA I OPIS USLUGA
MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija osigurava uslugu smještaja prema objavljenim informacijama, te prema opisu i terminu sukladno potvrđenoj rezervaciji, osim u slučaju više sile.Iako vodimo računa o tome da podaci budu što točniji, informacije mogu sadržavati slučajne, gramatičke ili tipografske pogreške. Isto tako, morate prihvatiti da su manje razlike između fotografije/ilustracije/teksta i stvarnog smještaja moguće. Ponudjene smještajne jedinice opisane su prema službenoj kategorizaciji nadležne institucije, te uvidom u stvarno stanje smještaja. Promjene, nadopune i ispravke informacija vrše se kontinuirano, a MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija ne odgovara za direktne, indirektne, kaznene, popratne, posebne ili bilo koje druge proizašle štete vezane uz bilo koji način korištenja podataka. Iznajmljivači zadržavaju pravo izmjene eksterijera/interijera, namještaja, dodataka, uređaja ili drugih reklamiranih aktivnosti bez prvotne najave. Ako dodje do većih materijalnih izmjena smještajne jedinice nakon izvršene rezervacije, obavijestit ćemo vas o tome prije dolaska ukoliko bude moguće.

POSTUPAK REZERVACIJE
Upiti i rezervacije smještaja primaju se mailom, telefonom, pismeno ili osobno u poslovnici MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija. Ispunjeni formular za rezervaciju s naših web stranica smatra se preliminarnom rezervacijom. Naši kalendari rezervacija svakodnevno se aktualiziraju. Kod slanja preliminarne rezervacije, MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija još jednom provjerava da li je smještajna jedinica slobodna te potom mailom Gostu šalje potvrdu rezervacije. Kako bi rezervacija bila potpuna Gost treba uplatiti akontaciju u roku od 48 sati nakon primitka potvrde rezervacije. Akontacija iznosi 30 % od ukupnog iznosa. Nakon uplate akontacije bankovnom doznakom.

Gost je dužan mailom proslijediti potvrdu o uplati akontacije MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija Ukoliko rezervirani termin počinje u roku 15 dana od postavljanja upita Gost je obvezan uplatiti akontaciju u roku od 12 sati od prihvaćanja ponude te odmah mailom obavijestiti MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija . Akontaciju za rezervirani smještaj možete uplatiti bankovnom doznakom.

Troškove banke pošiljatelja i banke primatelja snosi gost u cjelosti. Ukoliko ne primimo akontaciju kao potvrdu rezervacije u navedenom roku rezervacija se smatra nevažećom. Nakon uplate akontacije MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija Gostu šalje mailom potvrdu primitka akontacije sa svim detaljima vezanim za korištenje usluga te upute kako doći do nas. Prilikom rezervacije gost je dužan dati sve podatke koje zahtijeva postupak rezervacije. Svi zapisi se vode pod imenom prvoimenovane osobe na ispunjenom formularu (‘nosioc rezervacije’). Nosioc rezervacije mora biti stariji od 18 godina i ovlašten od drugoimenovanih da izvrši rezervaciju u ime svih osoba imenovanih na upitu. Ispunjavanjem i slanjem formulara nosioc rezervacije potvrdjuje da je on/ona autoriziran za rezervaciju u ime svih i da se drugi s tim slažu, te da su i oni isto vezani uvjetima rezervacije.Nosioc rezervacije je odgovoran za sva plaćanja (akontacija i ostatak računa). Prilikom dolaska na odredište, ukoliko nije drugačije dogovoreno, dužni ste se prvo registrirati u agenciji MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija i predočiti dokument potvrdu rezervacije te valjane dokumente (osobna, putovnica) svih u grupi.

Dolazak (check-in) moguć je od 14:00 sati a odlazak do 10:00 sati. Naše je radno vrijeme je od 09:00 – 15:00 sati.

Dolasci van radnog vremena mogući su uz prethodni dogovor. U tom slučaju javite nam se najkasnije 48 sati prije planiranog dolaska mailom ili telefonom da dogovorimo detalje.

CIJENA SMJEŠTAJA
Cijena smještaja uključuje osnovnu uslugu kako je opisano uz smještajnu jedinicu iz rezervacije.

Smještajni kapaciteti se iznajmljuju namješteni i primjereno opremljeni, u skladu s kategoriziranim standardom, a cijena najma uključuje posteljinu, ručnike, vodu, struju i završno čišćenje. Za završno čišćenje kod pojedinih smještaja može postojati posebna naknada – u tom slučaju to je naznačeno u opisu smještaja.

Posebne usluge su one usluge koje nisu uključene u cijenu smještaja (npr. kućni ljubimci) pa ih stoga gost posebno plaća. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom rezervacije.Eventualno dovođenje kućnih ljubimaca kao i broj ljubimaca mora se dogovoriti prije rezervacije.

Za klimu može postojati posebna naknada – to je naznačeno u opisu smještaja.

Cijene smještaja objavljene su u kunama, u skladu sa hrvatskim zakonima te se cijena u kunama smatra ugovorenom cijenom. Preostali iznos smještaja (umanjen za uplaćenu akontaciju) plaća se u kunama za vrijeme boravka.

Ukoliko u rezerviranu smještajnu jedinicu dođe više osoba nego što je naznačeno na putnim dokumentima (voucher), pružatelj usluga ima pravo uskratiti smještaj nenajavljenim gostima ili prihvatiti sve goste uz nadoplatu nenajavljenih gostiju na licu mjesta. Iznajmljivač nije dužan produžiti trajanje usluga preko perioda navedenog na VOUCHER-uputnici, ali uz adekvatnu nadoplatu može produžiti uslugu smještaja. Iznajmljivač nije dužan pružiti usluge koje nisu navedene u VOUCHERU.

Prema važećem Zakonu o boravišnoj pristojbi, gost je dužan platiti boravišnu pristojbu istovremeno s plaćanjem usluge smještaja. Konačan iznos boravišne pristojbe se naplaćuje prema propisima; za određenu rezervaciju ovisi o broju osoba, njihovoj dobi i terminu boravka, kod velikog dijela smještajnog kapaciteta boravišna pristojba već je uključena u cijenu. Na kalkulaciji za rezervaciju biti će izražen iznos boravišne pristojbe ili će biti naznačeno da je ona već uključena u cijenu.

Gosti plaćaju jednokratne troškove prijave u iznosu od 22 kn (3 Eur) po osobi. Troškovi prijave naplaćuju se istovremeno s plaćanjem usluge smještaja. Za korištenje smještaja manje od 4 noći, cijene su skuplje 30%.

Ako namjeravate organizirati neki događaj (zabavu, vjenčanje, coctail party, večeru ili sl.) u zakupljenom smještaju, morate prvo tražiti dozvolu. Veća događanja potrebno je najaviti prije dolaska, a moguće je da će biti i dodatnih troškova na diskreciju iznajmljivača (posebna naknada, povećani deposit ili sl.). Naše cijene ne uključuju putno osiguranje od rizika na putovanju.

PRAVO MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencijaNA PROMJENE I OTKAZ
MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija, zadržava pravo promjene rezervacije ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili otkloniti (viša sila). Rezervirani smještaj može se zamijeniti samo uz prethodnu obavijest gostu i to smještajem iste ili više kategorije i po cijeni smještaja po kojoj je gost potvrdio rezervaciju. Ako je zamjenski smještaj moguć samo u objektu više kategorije i po cijeni većoj za 15% od cijene uplaćene rezervacije, ESTEE
D.O.O.zadržava pravo naplate razlike u cijeni uz konzultaciju gosta. U malo vjerojatnom slučaju da moramo izmijeniti ili otkazati rezervaciju, o tome ćemo Vas izvjestiti što prije bude moguće, i na traženje pokušat ćemo naći alternativan smještaj sličnog tipa, standarda i lokacije. Ako nije moguće ponuditi alternativni smještaj ili isti nije prihvaćen, u potpunosti ćemo vratiti uplaćeni deposit, s čime prestaje naša bilo kakva obveza i odgovornost.

PRAVO GOSTA NA PROMJENE I OTKAZ
U slučaju da gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju učinjenu prema njegovom zahtjevu, mora to učiniti pismeno (e-mailom, poštom ili faxom). Pod promjenom se smatra promjena broja osoba ili datuma početka i/ili završetka korištenja usluge najkasnije 30 dana prije početka korištenja usluge. U slučaju da promjena rezervacije nije moguća, te ako gost zbog toga odustane od potvrđene rezervacije, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije. Promjena smještajne jedinice i svaka promjena unutar 30 dana prije početka rezervacije te tijekom korištenja rezervacije smatra se otkazom rezervacije. U slučaju otkaza fiksno potvrđene rezervacije privatnog smještaja, datum primitka pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova kako slijedi:
za otkaz do 45 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 30% od cijene smještaja, za otkaz od 14 do 8 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 50% od cijene smještaja, za otkaz od 7 do 2 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 70% od cijene smještaja, za otkaz 1 dan prije početka korištenja usluge, ili ako gost ne dođe ili otkaže unutar rezerviranog termina, naplaćuje se 100% iznosa ukupne cijene smještaja.

OBVEZE MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija
Dužnost MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija je briga o provedbi usluga, kao i o izboru pružatelja usluga, te briga o pravima i interesima gosta sukladno dobrim običajima u turizmu. MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija će sve navedene obaveze izvršiti u potpunosti i na opisan način, u dobroj vjeri savjesnog privrednika u skladu s pravilima struke, osim u izvanrednim okolnostima.

OBVEZE GOSTA
Gost je dužan:
posjedovati valjane putne isprave, poštivati carinske i devizne propise države u kojoj je odredište, pridržavati se kućnog reda u smještajnim objektima te surađivati s pružateljima usluga u dobroj namjeri.

Prilikom dolaska na odredište Gost je dužan provjeriti je li mu za ulazak u državu u kojoj je odredište ili susjedne zemlje potrebna viza. U slučajevima nepoštivanja ovih obaveza, gost snosi troškove i odgovara za učinjenu štetu. Potvrdom rezervacije obavezni ste čuvati imovinu, kao i sav namještaj, uređenje, opremu i okoliš u istom stanju i uvjetima kakvi su bili na početku korištenja smještaja. Konačno čišćenje je uključeno u cijenu ukoliko to nije drugačije naznačeno, no od vas se očekuje da održavate uobičajeno stanje čistoće i reda u kući, kakvo ste našli. Kao najmoprimac, odgovorni ste za sve nastale štete, ili gubitak stvari. Iznajmljivač zadržava pravo naplate za svako dodatno čišćenje osim zadnjeg, kao i na nadoknadu nastale štete.

SIGURNOST I VRIJEDNOSTI
MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija ne odgovara za oštećenu, uništenu ili izgubljenu prtljagu, kao ni za krađu iste. Bilo kakve dragocjenosti u unajmljenom smještaju ostavljate na vlastitu odgovornost. Ni Agencija MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija. Ni iznajmljivač ne snose nikakvu odgovornost za gubitak istih. Ako odlučite napustiti smještaj zbog provale, ne odobrava se naknada ni povrat novca. Izgubljene stvari ili krađa se prijavljuju pružatelju usluge smještaja i nadležnoj policijskoj postaji.

Ni MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija( kao agent iznajmljivača) niti iznajmljivač ne snose ikakvu odgovornost u slučaju smrti, bolesti ili ozljede bilo koga u iznajmljenom smještaju.

MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija. nije odgovoran za gubitak, prekid ili zakašnjenje zbog bilo kakvog uzroka izvan naše kontrole uključujući ali ne ograničavajući se samo na višu silu, eksplozije, nevrijeme, požar ili nesreće, rat ili prijetnju ratom, civilne nerede, restrikcije, mjesne zakone ili bilo kakve mjere državnih ili lokalnih vlasti, štrajkove, zabrane ulaza ili druge industrijske akcije ili prekide. U takvim slučajevima kao i u ostalim nepredvidjenim okolnostima izvan naše kontrole kao što su vremenske neprilike, smrt vlasnika, razvod vlasnika zadržavamo pravo oslobađanja od ugovorne obaveze.

MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija nije odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak bilo korisnika ili najmodavca.

RJEŠAVANJE PRIGOVORA
Ako postoji neki problem vezan uz Vaš smještaj, molimo da nam na isti skrenete pažnju što prije za vrijeme boravka, kako bi bilo vremena za popravak. Propust da to učinite poništava sve naknadne reklamacije. Gost je dužan surađivati s predstavnikom MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija i pružateljem usluga u dobroj namjeri da se otklone uzroci prigovora, a ukoliko nije moguće otkloniti uzroke prigovora. MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija se obavezuje ponuditi kada je to moguće alternativni smještaj koji odgovara uplaćenoj usluzi. Uvažit će se samo prigovori riješavani za vrijeme boravka kojima se uzrok nije mogao otkloniti, a najviša nadoknada po prigovoru može doseći maksimalno iznos uplaćene akontacije, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge, kao ni cjelokupni iznos. Ako gost na samome mjestu ne prihvati ponuđeno alternativno rješenje prigovora koje odgovara uplaćenoj usluzi, MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija neće uvažiti naknadni prigovor gosta niti će na njega odgovoriti. Ovime se isključuje pravo gosta na nadoknadu idealne štete, a naknadne reklamacije na iskorištenu uslugu se ne primaju. MEDULIN TRAVEL – Obrt za tetoviranje i turistička agencija. se ne može smatrati odgovornom za eventualne klimatske uvjete, ulične radove, buku koja dolazi izvan granica posjeda, čistoću i temperature mora u destinacijama, te sve ostale slične situacije i događaje koje mogu uzrokovati nezadovoljstvo gosta, a ne tiču se direktno kvaliteta rezervirane smještajne jedinice.

NADLEŽNOST SUDA
Svi prigovori nastojati će se riješiti sporazumno. Za slučaj da se prigovori i nesporazumi ne
mogu rješiti sporazumno utvrđuje se nadležnost Općinskog suda u Puli.